Allianz pokračuje v segmentaci v autopojištění

Po slevě řidičům, kteří najezdí do 15 tisíc kilometrů za rok, přichází Allianz pojišťovna s další dobrou zprávou. Tentokrát pro řidiče, kteří v autě vozí děti. Cenu za zákonné pojištění odpovědnosti z provozu motorových vozidel mají nižší o 5 procent.

Stará pravda říká, že mladý člověk se po svatbě zklidní. Když se pak narodí děti, stávají se z dřívějších závodníků zodpovědní otcové od rodin. 

„Vycházíme z toho, že lidé, kteří mají děti, se většinou chovají zodpovědněji, než svobodní. Přestávají utrácet za zbytečnosti a naopak se snaží šetřit, pořizovat bydlení a také uzavírají životní pojištění, protože si uvědomují svoji zodpovědnost vůči rodině. Takoví lidé se pak zodpovědněji chovají i na silnici, o to více, pokud cestují se svými dětmi,“ říká metodik autopojištění Václav Dub.

„Podle našich dlouhodobých statistik je riziko havárie u řidičů s dětmi přibližně o pět procent nižší, než u ostatních řidičů. Proto jsme mohli této skupině zlevnit povinné ručení,“ doplňuje ředitelka autopojištění Veronika Hašplová.