Pojišťovacím inovátorem je opět Allianz, která navíc získala i prvenství za Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovnu

V soutěži Nejlepší pojišťovna roku 2017 získala Allianz hned dvě prvenství. Zvítězila v kategorii Pojišťovací inovátor za produkt autopojištění se sazbami podle ujetých kilometrů a v kategorii Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna. Za různé inovace si už zlato odnesla také v letech 2012, 2014 a 2016.

„Modernizujeme naše produkty i komunikaci s klienty a já další ocenění za inovativnost vnímám jako signál, že jdeme správným směrem,“ uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad. O titulu Klientsky nejpřívětivější životní pojišťovna rozhodla pečlivá analýza řady ekonomických ukazatelů, ale také detailního prověření charakteristik jednotlivých produktů a služeb, které organizátoři tajně testovali. V kategorii životního pojištění zvítězila Allianz nad 13 soutěžícími konkurenty.

Autopojištění Allianz, které je od loňska spojené se sloganem Jezdím málo, platím málo, si získalo nejen pozornost poroty Zlaté koruny, ale dnes už také přízeň sto tisíc nových řidičů, kteří nechtějí platit vysoké částky za pojištění auta, se kterým jen občas opouští svoji garáž. Kvůli povinnému ručení od Allianz si navíc nemusí nikdo do auta pořizovat žádné sledovací zařízení. Variantu podle odhadu ujetých kilometrů si nastaví každý řidič hned na počátku sám a podle ročního zúčtování mu pojišťovna peníze vrátí, pokud najede méně, nebo jí doplatí, protože najezdí více kilometrů. Důkazem je fotografie tachometru nebo návštěva pobočky.

Životní pojištění Allianz ŽIVOT si oblíbí ti, kteří se neradi pročítají stohy nezáživných textů, nekouří, nemají nadváhu, a kdyby už se jim něco stalo, tak chtějí mít jistotu, že dostanou nejvíce peněz na trhu. Novinka od Allianz je totiž finančně příznivá k lidem, kteří se starají o své zdraví a díky tomu získají slevu až 28 procent. Zatímco kuřák s nadváhou zaplatí 808 korun měsíčně, nekuřáka s ideálním BMI (Body Mass Indexem) vyjde pojištění pouze na 596 korun.